Mesto začína s rekonštrukciou divadelnej sály a športovej haly

22.02.2010 Stropkov

Stropkov 22. februára (TASR) – Divadelná sála kultúrneho strediska v Stropkove bude po prestavbe disponovať kapacitou 300 diváckych miest
Modernizáciu kultúrneho zariadenia môže mesto realizovať aj vďaka dotácií vlády Slovenskej republiky, ktorá na tieto účely vyčlenila 100.000 eur. V rámci rekonštrukcie prízemia objektu sa v súčasnosti dokončujú práce na úprave sociálnych zariadení a zároveň sa začalo s výškovými úpravami podlahovej plochy.
Výberové konanie na dodávateľa sedadiel už bolo ukončené. Ak nedôjde k \'žiadosti o nápravu\' od niektorého z uchádzačov o zákazku, 25. februára 2010 môžeme podpísať zmluvu o dielo, \" povedal primátor mesta Stropkov Peter Obrimčák.
Maximálna cena za dodávku sedadiel bola stanovená na 70.000 eur. Podľa súťažných kritérií má dodávateľ vyrobiť sedadlá do šiestich týždňov od podpisu zmluvy a tento čas chce mesto využiť na prípravné práce. V rámci projektu však chce investovať peniaze aj nad rámec spomínanej dotácie. Z tých plánuje financovať úpravu sociálnych zariadení vo vestibule, podláh a výmenu vykurovacích telies.
Rekonštrukčné práce by sa mali v najbližších dňoch rozbehnúť aj v mestskej športovej hale, ktorá je v správe ZŠ Mlynská v Stropkove. Na tento účel schválili v kapitole ministerstva školstva 180.000 eur a ďalšie náklady plánuje samospráva vykryť dotáciou z vládnej rezervy vo výške 52.000 eur.
Ako dnes informoval TASR hovorca MsÚ Imrich Makó, v súčasnosti prebieha výberové konanie na zhotoviteľa s tým, že do dvoch týždňov by mohla byť podpísaná zmluva. Ukončenie spomínanej prestavby je naplánované na letné mesiace tohto roka.
V športovej hale pôjde o kompletnú rekonštrukciu, v rámci ktorej sa vymení celý obvodový plášť, osadia sa nové okná, opravia sa sociálne zariadenia, šatne, sprchy, elektroinštalácia, vykurovacie telesá a palubovka. Po ukončení prác získa mesto moderné priestory, ktoré chce ponúknuť na športovú činnosť žiakom ZŠ, futbalovému oddielu a rovnako aj širokej verejnosti.
 

Vyberte región